Image Alt

Cavalier King Charles Bakımı ve Özellikleri

Cavalier King Charles

Cavalier King Charles Bakımı ve Özellikleri

Küçük ama güçlü bir gövdeye sahip Cavalier King Charles’ın boyu ortalama 30 ile 33 cm arasında oluyor. Büyük kara gözleri, uzun sarkık kulakları, tüylerle kaplı uzun kuyruğu ve uzun tüylü kürkünü süsleyen lekeleri ve dört farklı rengiyle bu modern cins, üretildiği dört eski ırkı yansıtıyor. Siyah ve kahverengi lekeliler “King Charles” adıyla bilinirken, “Prens Charles” tricolour, “Ruby” kırmızı, “Blenheim” ise kırmızı / beyaz, oluyor. İki cins arasında önemli farklar bulunmasına rağmen Cavalier King Charles Spaniels, genellikle King Charles Spaniels ile karıştırılıyor. Cavalier’in ortalama ağırlığı 5,9 / 8,2 kg, King Charles’ın 3,6 / 6,4 kg oluyor. Yüzleri birbirine oldukça benzese de King Charles yüksek kubbeli bir kafa yapısına sahipken, Cavalier’in kulakları daha uzun ve kafatası ise düz oluyor. Son olarak, King Charles’in burun uzunluğu bir Cavalier’deki tipik buruna oranla kısa oluyor.

Cavalier King Charles Karakteri

Cavalier King Charles Spaniel, samimi ve dost canlısı mizacıyla biliniyor. Sakin bir ırktan gelen Cavalier King Charles, esasen bir kucak köpeği olma özelliği taşıyor. Çocuklarla iyi bir bağ kurabilmesine ve onlara karşı tolerans göstermesine rağmen, kaba muameleyi kabul etmiyor. Uzun süre yalnız kalmayı sevmeyen Cavalier King Charles, küçük ırkların en sessizlerinden biri olarak, ev yaşamına uyum sağlayabiliyor. Diğer ev hayvanları ile iyi geçinen bu cins, hala atalarının avcılık içgüdüsüne sahip olduğu için, daha küçük hayvanlara karşı her zaman dostça davranamayabiliyor. Zeki ve kolay eğitilebilen Cavalier, istikrarlı mizacından dolayı hastaneler ve bakım evleri için başarılı bir terapi köpeği olma kapasitesi taşıyor.

Cavalier King Charles Bakımı

Yaşam süresi yaklaşık 9 / 14 yılı kapsayan Cavalier King Charles cinsi köpeklerin genetik olarak,

  • Göz ve solunum sistemi,
  • Endokrin sistem ve metabolik sistem,
  • Kalp sorunları,
  • Siringomyeli (belkemiği) gibi hastalıkları yaşama riski bulunuyor.

Kolaylıkla keçeleşen uzun tüylü kürkün, kulak üstündeki ve kulak içindeki tüylerin bakımına önem verilmesi, kulakların her gün, kürkün ise haftada bir fırçalaması gerekiyor. Ayda bir kere banyo, gerektiğinde de kuru şampuanla tüylerin fırçalanması yeterli oluyor. Gözleri sürekli aktığı için göz önlerinin her gün silinmesi, göz sağlığı açısından önem taşıyor. Günde en az bir saat dışarıda dolaştırmak, hareket ve egzersiz ihtiyacını karşılıyor. Sıcak iklim köpeği olmadığı için, çok sıcak hava koşulları Cavalier King Charles’ın sağlığı için uygun nitelikler taşımıyor.

Cavalier King Charles’ın Kökeni

Cocker Spaniel ile English Toy Spaniel’e ait alt tiplerden biri olan King Charles ile çiftleştirilerek elde edilen Cavalier King Charles, Kral II. Charles için üretilen bir cins olarak biliniyor. 1920’de İngiltere’de üretilmeye başlayan Cavalier King Charles, ayrı bir ırk olma statüsünü 1940’dan itibaren kazanıyor. 1980’de UKC tarafından tanınarak resmiyet kazanan Cavalier King Charles, 1996’dan beri AKC tarafından yerleştirildiği Toy grubunun bir alt sınıfında yer alıyor.

Bir Cavalier King Charles sahiplendiğinizde veteriner muayenelerini mutlaka yaptırmalı ve aşı takvimini aksatmamalısınız. Genetik olarak sahip olabileceği yukarıda bahsettiğimiz hastalıklardan dolayı mutlaka düzenli olarak check-up yaptırmalısınız. Bu evcil hayvanınızın uzun ve sağlıklı bir ömür sürmesi için önemlidir.

Vetart Veteriner Kliniği 04.07.2012’de Vet. Hek. Koray Musluer tarafından kuruldu. 11 yılı aşkın süredir bizlerin en yakını olan can dostlarımızın sağlığı için özveriyle çalışıyoruz. Her geçen yıl tecrübemizi arttırırken, ekibimizi ve teknolojik donanımlarımızı, sizlere en iyi hizmeti verebilmek için geliştirmeye devam ediyoruz.

<!-- wp:code -->
<pre class="wp-block-code"><code>
User
[instagram-feed feed=1]</code></pre>
<!-- /wp:code -->
Instagram feed